Telecomaanbieder KPN is van plan in 2014 een eigen gratis chatdienst te introduceren voor smartphones. Daarmee wordt de concurrentie aangegaan met soortgelijke applicaties als WhatsApp.


Ook KPN introduceert eigen WhatsApp-concurrent


KPN bevestigt de plannen vandaag aan Tweakers. De chatdienst maakt gebruik van Rich Communication Services (RCS), de opvolger van sms en mms die gebruik maakt van de internetverbinding op je telefoon.

Babbelen en delen

In theorie staat RCS gebruikers toe te chatten via video of tekst, videobestanden en foto's te delen en ook om live video te streamen. In de praktijk verschillend de functies echter per toestel, aldus KPN. Wanneer een smartphone over RCS beschikt, is het standaard mogelijk om in het adresboek te zien wie er beschikbaar is om op dat moment mee te chatten.

Via RCS wordt de contactpersonenlijst van de gebruiker niet geŁpload naar een externe server, wat bij diensten als WhatsApp en Snapchat wel het geval is.

Concurrentie

Concurrent Vodafone maakte vorig jaar al bekend een eigen dienst uit te brengen onder de naam Message+. De chatdienst van KPN is daar compatibel mee. Apple, Google en Facebook hebben reeds ook eigen chatdiensten voor smartphones uitgebracht.