Online bibliotheek The Internet Archive heeft een sectie geopend voor retrogames die je vroeger op je televisie speelde. Honderden consolespellen zijn gratis speelbaar in je browser, waaronder klassiekers voor de Atari 2600 en de ColecoVision.


Atari 2600-games gratis speelbaar in je browser


Naast die twee spelcomputers is er ook ruimte voor de Atari 7800, de Magnavox Odyssey 2 (in Europa op de markt gebracht als de Philips Videopac G7000) en de Astrocade. De videogames dateren helemaal terug naar de jaren '70 en '80. Zo kun je er Pacman, Space Invaders en Frogger spelen, naast vele anderen.

Geschiedenis

"Door deze retrogames publiekelijk beschikbaar te stellen aan de hele wereld, vergeten we niet dat ze een deel uitmaken van de geschiedenis. En dat is even leuk als educatief," zegt Jason Scott van The Internet Archive.

Vooralsnog zijn de spelletjes nog niet met geluid te spelen, die functionaliteit komt later pas. The Internet Archive archiveerde eerder al duizenden oude spellen voor pc. De non-profit orchanisatie is tevens bekend van de 'Wayback Machine,' waarmee tot op heden 374 miljard webpagina's zijn op te zoeken - ook wanneer ze al lang niet meer bestaan.