Bezitters van een iPhone zijn sneller in het oplossen van hersenkrakers dan mensen met smartphones van andere fabrikanten als Samsung en BlackBerry. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse telecomaanbieder TalkTalk Mobile.


'iPhone-bezitters zijn de slimste'


In de Test of Wits dien je aan te geven welke smartphonefabrikant je telefoon heeft gemaakt, waarna je een reeks lastige vragen op je krijgt afgevuurd. Hoeveel 9's zitten er tussen 1 en 100? Hoeveel poten hebben twee honden en twee eenden in totaal? En wat is het volgende nummer in de rij 2, 5, 10, 17, 26... ?

De snelste

De test is nu door iedereen te maken, maar werd eerst gedaan door 2000 vrijwilligers. iPhone-bezitters bleken met 94 seconden gemiddeld het snelst de correcte antwoorden te kiezen. Toch lukte het iemand met een Samsung-telefoon de snelste tijd neer te zetten met 47 seconden.

Google Nexus-bezitters eindigden op de tweede plaats, gevolgd door mensen met een smartphone van Samsung. HTC en Nokia-eigenaren eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Met een gemiddelde van 118 seconden blijken eigenaars van een BlackBerry het meest moeite te hebben met de opgave.