Hoe bewijs je dat tijdreizigers bestaan? Twee wetenschappers aan de Michigan Technological University bedachten een methode, waarbij het internet de sleutel tot succes was. Of nou ja, succes...


Wetenschappers zoeken tijdreizigers op internet


Onderzoekers Robert Nemirff en Teresa Wilson struinden het internet af op twee sleutelwoorden, waarbij gelet werd op de datum van plaatsing. De komeet ISON werd september 2012 ontdekt, en Paus Franciscus werd in maart 2013 aangesteld. Wanneer Nemirff en Wilson sporen zouden vinden van mensen die voor die data over de onderwerpen spraken, dan zou dat toch moeten wijzen op een tijdreiziger uit de toekomst.

Hulp van Twitter

Ook werd geprobeerd de potentiële tijdreiziger aan te spreken via Twitter. Omdat tweets niet terug in de tijd zijn te plaatsen, vroegen de wetenschappers om berichten met de hashtag #ICanChangeThePast2 of #ICannotChangeThePast2 op of voor augustus 2013.

Beide methoden leverden niets op.

Niets uitgesloten

Desondanks zeggen de wetenschappers dat hiermee niet is bewezen dat rijdreizen onmogelijk is. Er zijn tal van redenen waarom er in dit specifieke scenario geen tijdreiziger werd gevonden: zo zouden ze wel eens erg goed kunnen zijn in het verwijderen van hun sporen. Wellicht kunnen we er niets van weten door een toekomstelijke wet waar we nu nog niets van weten. Of misschien zochten de onderzoekers niet op de juiste sleutelwoorden?

De tijd zal het leren.