De makers achter berichtendienst Snapchat zijn flink wakker geschud door de hack waarbij de gegevens van meer dan vier miljoen gebruikers online werden gezet. Er wordt nu dan ook gewerkt aan een veiligheidsupdate.


Snapchat neemt maatregelen na grootschalige hack


Snapchat geeft in een blogpost toe al maanden op de hoogte te zijn geweest van het veilgheidlek. Het zou slechts 'in theorie' mogelijk zijn om de opgeslagen telefoonnummers en gebruikersnamen te achterhalen. In de praktijk bleek dat woensdag jongstleden net zo waar.

Inbraak

Binnenkort kunnen Snapchat-gebruikers ervoor kiezen de optie vrienden te zoeken uit te schakelen. Zodoende wordt hun persoonlijke informatie niet meer geüpload naar de servers van Snapchat. Daarbij worden nog extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat er niet meer kan worden ingebroken.

De hackers die verantwoordelijk zijn voor de inbraak, laten in een reactie weten dat de toekomst van Snapchat er veelbelovend uitziet. "Hopelijk bagatelliseren ze veiligheidsproblemen in het vervolg niet nog eens. Geen woorden, maar daden."