Gaming-platform Steam heeft donderdagnacht te maken gehad met ddos-aanvallen. Vrijdagochtend zijn daar de gevolgen nog merkbaar van. Zo is de online computerspellenwinkel af en toe nog steeds niet bereikbaar.


Gamediensten bukken onder ddos-aanvallen


Op Twitter worden de aanvallen alvast geclaimt door twee hackers, hoewel onduidelijk is wat de reden er toe is. Wel zeggen ze ook Blizzard's Battle.net in het vizier te hebben. Deze dienst wordt gebruikt om onder meer Diablo 3, Starcraft 2 en World of Warcraft op te draaien.

Doelwitten

Servers van gamebedrijven blijken deze week een graag gezien doelwit voor ddos-aanvallers. Op dinsdag 31 december lagen de servers van EA.com, Quake Live, Dota 2, Club Penguin, Battle.net en League of Legends al onder vuur. Of de aanvallen van vandaag vanuit dezelfde hackersgroep komen, is onbekend.

De ondersteuningspagina van Steam is ondertussen door Steam-eigenaar Valve offline gehaald wegens het grote aantal klachten dat tegelijk binnenkomt. Zodra het dataverkeer slinkt, neemt Valve pas weer nieuwe in behandeling.

De ddos-aanvallen vinden precies plaats op de laatste dag van Steam's winteruitverkoop, waarbij vrijwel de gehele catalogus is afgeprijsd.