Autofabrikant Hyundai brengt volgend jaar de 2015-versie van diens Genesis-automodel uit. Deze is gebouwd om samen te werken met Google Glass en andere draagbare gadgets, waarmee je bijvoorbeeld je autodeur kan vergrendelen.


Doe je autodeur op slot met Google Glass


Met de slimme bril krijg je allerlei informatie te zien over je auto. Zo krijg je automatisch bericht wanneer het tijd is voor onderhoud en kun je vervolgens vanuit dezelfde interface contact opnemen met een garage.

Ook is het mogelijk om het voertuig op afstand in te schakelen, en zit er een functie ingebouwd die de auto opspoort zodra je bent vergeten waar je hem ook alweer hebt geparkeerd. Voor je de weg op gaat kun je ook alvast Google Maps navigatie-informatie naar de auto sturen.

Minder stress

De functionaliteiten komen overeen met de Blue Link-applicatie voor smartphones, die Hyundai reeds heeft uitgebracht. Maar je auto besturen met je smartphone begint alweer op z'n retour te raken: draagbare gadgets als Google Glass zijn de toekomst, meent Hyundai.

Het is niet de bedoeling dat bestuurders tijdens de rit worden afgeleid door de applicatie, zegt een woordvoerder van Hyundai. "Het doel is om stress te verminderen op het moment dat je je rit start."