Animatiestudio lanceert tablet voor kinderen

Animatiestudio DreamWorks brengt in de lente een Android-tablet uit die speciaal gericht is op kinderen. Educatieve applicaties als tekenprogramma's worden ondersteund door personages uit films van de studio, die speciaal voor de 'Dreamtab' zijn geanimeerd.


Animatiestudio lanceert tablet voor kinderen


DreamWorks is onder andere bekend van animatiefilms als Shrek, Madagascar, Hoe Tem Je Een Draak en Kung Fu Panda. Wanneer kinderen de tablet opstarten, kan het zo zijn dat de pinguļns uit Madagascar ze begroeten met een grappig dansje.

Zodra het tijd is de tablet weg te leggen komt Shrek voorbij om te vertellen dat het voor die dag genoeg is geweest. Ouders kunnen daarvoor zelf een klok instellen.

Net als een iPad

Via de tablet kan DreamWorks een eigen programmering aanbieden. Animatiefilms en series zijn zo via het apparaat te streamen. Daarnaast komt er DreamWorks-speelgoed als actiefiguurtjes op de markt, die met de Dreamtab kunnen communiceren.

De tablet moet minder dan 300 dollar (220 euro) gaan kosten en dezelfde rekenkracht hebben als een iPad. 'Want als je kinderen iets minderwaardigs geeft, dan vinden ze het niet leuk,' zegt DreamWorks. Het bedrijf werkt samen met tabletfabrikant Fuhu, die eerder soortgelijke producten ontwikkelde voor concurrenten Disney en Nickelodeon.