Simpsons-piraat is filmstudio tien miljoen verschuldigd

De persoon die online afleveringen van de animatieseries The Simpsons en Family Guy aanbood is de rechthebbende filmstudio 20th Century Fox een schadevergoeding van 10,5 miljoen dollar verschuldigd. Dat heeft de Canadese rechter bepaald.


Simpsons-piraat is filmstudio tien miljoen verschuldigd


'Joecool6101' startte in 2008 de website 'Watch The Simpsons Online' en volgde deze in 2009 op met 'Watch Family Guy Online.'

Gezamenlijk werden de sites bezocht door 87 miljoen kijkers, die daar de afleveringen online konden streamen. Maar daar bleek 20th Century Fox niet van gediend. Een rechtszaak was het gevolg, zo schrijft Torrentfreak.

'Ze maken me kapot'

De Canadese rechtbank wil sterk optreden tegen online piraterij, zeker zodra er commerciŽle doeleinden mee gemoeid zijn. Dat legt de advocaat van 20th Century Fox uit. Het brein achter de websites laat echter aan Torrenfreak weten dat hij met geen mogelijkheid het bedrag van omgerekend 7,5 miljoen euro kan ophoesten.

"Ze doden een mug met een atoombom," aldus de moderator. "Fox heeft geen genade, ze willen geld zien en stoppen niet voor ze het leven van mij en m'n familie helemaal kapot hebben gemaakt. Dit is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt en ik wens het niemand toe."

'Joecool' hoopt in ieder geval dat Fox snel inziet wat de consument eigenlijk wil: de mogelijkheid om series snel, gemakkelijk en wereldwijd online te streamen.