In het laatste kwartaal van 2013 hebben 200.000 nieuwe huishoudens gebruik gemaakt van Video on Demand, een groei van 8 procent. Inmiddels zijn er 2,7 miljoen huishoudens die dit soort diensten afnemen. Dit blijkt uit de ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’ van de Stichting Video on Demand.

Nederlandse consumenten zullen in 2014 in totaal 25 proceent méér aan VoD-diensten besteden. De verwachte VoD-omzet stijgt van 97 miljoen euro in 2013 naar 120 miljoen euro in 2014, zo voorspelde PwC reeds in september 2013.

Nederlandse films voeren de Video on Demand top-lijst van 2013 aan. Zo staan Nederlandse producties zoals Verliefd op Ibiza, Alles is familie en Alleen maar nette mensen in de top-5 van meest bekeken films On Demand. Onder de internationale blockbusters scoorden Skyfall, The Hangover Part III en A Good Day to Die Hard het hoogst.

Opvallend is dat ondanks de komst van nieuwe VoD-diensten het kijkgedrag van Nederlanders niet wezenlijk is veranderd. Tweederde van de Nederlanders kijkt Video on Demand thuis rechtstreeks via zijn kabel- of internetprovider zoals UPC en Ziggo.