Supersnelle iPhone-fotografie mogelijk na nieuwste overname Apple

Het zou zomaar kunnen dat iPhones in de toekomst foto’s op hoge snelheid kunnen maken: de tech-gigant uit Cupertino heeft onlangs de startup SnappyLabs overgenomen. Het eenmansbedrijf maakte de applicatie Snappycam, waarmee de iPhone-camera hoge resolutie foto’s kan maken op hoge snelheid, de zogenaamde ‘burst’-functie.


Supersnelle iPhone-fotografie mogelijk na nieuwste overname Apple


Zowel de website van Snappylabs als de foto-app SnappyCam zijn verdwenen en het afgelopen weekend publiceerde Apple een persbericht waarin de overname werd bevestigd. Het is niet bekend hoeveel Apple heeft betaald voor de overname, maar aangezien andere tech-bedrijven naar verluidt veel interesse hadden in SnappyLabs, kan het niet goedkoop geweest zijn.

Apple nam eerder al een aantal startups over om nieuwe functies toe te kunnen voegen aan de camera-applicatie van zijn smartphones. De overname van Snappylabs is in dit opzicht dan ook geen verrassing. Het zou zomaar kunnen dat de volgende versie van Apple’s besturingssysteem iOS de ‘burst’-functie toevoegt aan de camera-app.