Bill Gates opnieuw rijkste mens ter wereld

Carlos Slim, de Mexicaanse investeerder die in 2013 een poging deed om KPN te kopen, is niet langer de rijkste mens op aarde. Microsoft-oprichter Bill Gates gaat er opnieuw met de titel vandoor, blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index.


Bill Gates opnieuw rijkste mens ter wereld


Bloomberg zet in zijn lijst de 300 rijkste aardbewoners op een rijtje. Het vermogen van Gates, zo’n 78,5 miljard dollar (meer dan 57 miljard euro), maakt hem opnieuw de rijkste persoon op aarde.

Aandelen

Om opnieuw de koppositie te bereiken heeft Gates nóg meer geld verdiend dankzij zijn aandelen: naast een flink belang in Microsoft bezit Gates ook aandelen in Canadian National Railway en Ecolab en deze zijn zo’n 40 procent in waarde gestegen. Hierdoor kon Gates het afgelopen jaar nog eens 15,8 miljard dollar aan zijn fortuin toevoegen.

Mark Zuckerberg

In de techsector doet Facebook-bedenker Mark Zuckerberg het goed: hij is de snelste verdiener in Bloomberg’s lijst, omdat hij het afgelopen jaar 12,4 miljard dollar kon toevoegen aan zijn bankrekening. Ook hier spelen aandelen weer een belangrijke rol: de aandelen van de Facebook-baas zijn de afgelopen tijd verdubbeld in waarde.