Android achter het stuur

Android-maker Google gaat samenwerken met autofabrikanten Audi, General Motors en Honda om Android-toepassingen voor in de auto te ontwikkelen. Eind 2014 moeten de eerste auto’s op de markt komen met een ingebouwde Android-integratie.


Android achter het stuur


Google wil auto’s laten samenwerken met smartphones, tablets en pc’s. Het samenwerkingsverbond tussen Google en de autofabrikanten, Open Automotive Alliance (OAA), doet sterk denken aan de Open Handset Alliance, het verbond achter Android voor smartphones en tablets. De OAA wil Android beter laten werken in auto’s, omdat de schermen in deze voertuigen nog niet verbonden zijn met andere schermen die gebruikt worden in het dagelijks leven.

Google in de auto

Het is de bedoeling dat OAA applicaties en (online-)diensten gaat ontwikkelen die gemakkelijk en veilig gebruikt kunnen worden in de auto. Het zou zomaar kunnen dat Google’s eigen diensten als Gmail, Google Maps en Google Play Music in de toekomst geďntegreerd kunnen worden met de auto.

Naast General Motors, Honda en Audi werkt ook chipfabrikant Nvidia mee om Android naar de auto te brengen. Google nodigt andere fabrikanten uit zich aan te sluiten bij het initiatief. Rond het einde van dit jaar moeten de eerste ‘Android-auto’s’ op de markt komen.