McAfee verdwijnt en wordt vervangen door Intel

De bekende merknaam McAfee Antivirus gaat verdwijnen en wordt vervangen door de naam Intel Security. Dit maakt Intel-baas Brian Krzanich bekend op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. De software zelf blijft ongewijzigd.


McAfee verdwijnt en wordt vervangen door Intel


Tijdens de persconferentie van Intel op de Amerikaanse beurs CES werd de naamswijziging bekendgemaakt. Het bekende rode logo, in de vorm van een schild, blijft wel bestaan, maar de antivirusproducten gaan voortaan verder onder de Intel-naam.

Nieuwe producten

Intel kocht McAfee in 2010 over voor omgerekend 6 miljard euro, maar heeft de naam van de software tot nu behouden. Krzanich hield het niet bij de naamsverandering: in de toekomst verschijnen er ook een aantal nieuwe antivirusproducten die onder meer geschikt zijn voor mobiele apparaten. Dit zullen de eerste producten zijn die onder de naam Intel Security verschijnen.

Kleurrijk

Een reden voor de naamswijziging noemde Intel niet, maar het zou zomaar te maken kunnen hebben met de reputatie van John McAfee, jaren de drijvende kracht achter het antivirusbedrijf. Van zijn iconische status is momenteel weinig meer over, omdat hij vooral bekend staat als betrokkene bij een moord in Belize.

Ook zou McAfee zonder papieren het land Guatamala zijn binnengekomen, waar hij voor is opgepakt. Onthullingen over zijn seksleven in de pers zouden ook niet bijgedragen hebben aan zijn populariteit onder investeerders en consumenten. McAfee verscheen vorig jaar nog in een ludieke video waarin hij uitlegt hoe ‘zijn’ antivirussoftware verwijderd kan worden: