Samsung verslaat Apple met grotere Galaxy Note Pro en Tab Pro tablet

Terwijl analisten druk speculeren wanneer Apple met zijn grotere ‘iPad Pro’ op de markt komt, heeft Samsung tijdens de CES-beurs in Las Vegas een grotere versies van de Galaxy Tab en Galaxy Note-tablet uitgebracht. De Koreaanse elektronicagigant brengt de 12.2-inch Galaxy Note Pro.


Samsung verslaat Apple met grotere Galaxy Note Pro en Tab Pro tablet


Techsite Engadget noemt het apparaat, dat een behoorlijke slag groter is dan Apple’s iPad Air, ‘een apparaat dat niet lekker in de hand ligt en niet gemaakt is om een langere tijd vast te houden’. De Note Pro heeft een scherm van 2560 bij 1600 pixels en 247 ppi en weegt ruim 700 gram. Binnenin zit een grote 9,500mAh batterij verwerkt. De batterijduur is nog niet bekend.

Nieuwe interface

Naast de grote batterij maakt de Note Pro gebruik van een 8 megapixel camera op de achterkant en een 2 megapixel camera op de voorkant, een USB 3.0-poort en Bluetooth 4.0-ondersteuning. De Note Pro en de Tab Pro draaien op Android 4.4 KitKat, maar maakt dit keer gebruik van een nieuwe gebruikersinterface genaamd Magazine UX. Dit Flipboard-achtige menu bestaat uit aanpasbare schermpanelen, voor werk, persoonlijk gebruik en sociale netwerken. In een video-review van The Verge zijn de panelen in actie te zien.

Met én zonder pen

De Note Pro en Tab Pro verschijnen in twee versies die beide even groot zijn. De ene bevat Samsung’s S Pen en de andere doet dat niet. Het apparaat beschikt over een 4G-antenne, naast 3G- en Wi-Fi-ondersteuning. Later dit kwartaal moeten de eerste tablets in de Nederlandse winkels liggen. De tablets gaan vanaf 389 euro over de toonbank. Voor deze prijs krijg je een 16 GB-exemplaar zonder 4G.