Lingo staat de hele week in het teken van het 25-jarig jubileum. Het spelletje is nog altijd even populair maar de verhuizing naar Nederland 2 lijkt de kijkcijfers nu geen goed te doen.

Lucille Wener presenteert al enkele jaren het spel met woorden raden, dat ooit door tv-producent Harry de Winter naar Nederland is gehaald. In 2006 wild de toenmalige netcoördinator het van de buis halen. Sinds deze week is Lingo verhuisd van Nederland 1 naar Nederland 2, maar daar trekt het wel minder kijkers. De laatste aflevering op Nederland 1 trok er tegen de 800.000 en dat waren er maandag op Nederland 2 nog geen half miljoen.

Lingo nu op Nederland 2
De oud-presentatoren van Lingo zijn Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen. Ten Brink presenteerde de eerste uitzending op 5 januari 1989. Sindsdien is Lingo niet meer weg te denken uit het Nederlandse tv-landschap. Lingo werd de eerste jaren uitgezonden door de VARA, vanaf 2000 vond het onderdak bij de TROS. Sinds 2005 wordt het programma gepresenteerd door Lucille Werner die er ook voor de AVROTROS mee verder gaat. Deze hele week zijn op Nederland 2 of via Uitzending Gemist de speciale jubileum-uitzendingen nog te bekijken.