Pas op voor Michael Schumacher-virus

Oppassen geblazen voor een zogenaamde video-link met beelden van het ski-ongeluk van de voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher. De nep-video bevat een virus en verspreidt zich met hoge snelheid via sociale media als Twitter en Facebook.


Pas op voor Michael Schumacher-virus


Op 29 december 2013 werd bekend dat Schumacher tijdens het skiŽn verongelukte. Naar verluidt is het ongeluk gefilmd door een omstander die toevallig opnames maakte van zijn vriendin, maar videobeelden van het ongeluk kwamen nooit naar buiten. Sensatiezoekers die meer willen zien van de crash komen bedrogen uit als ze op een link met de tekst Ďexclusieve video ski-ongeluk Michael Schumacherí klikken.

Bankgegevens

Het virus is goed verstopt: na het klikken op de link gebeurt er in eerste instantie niks. Het virus wordt pas actief als de gebruiker een website van een bank bezoekt. Er worden dan betaalgegevens buitgemaakt, waarmee hackers veel geld hopen te stelen.

Buiten levensgevaar

Michael Schumacher wordt op dit moment nog steeds kunstmatig in coma gehouden na zijn val van vorige week maandag. Hij raakte een steen met zijn hoofd. Ondanks zijn helm raakte hij ernstig gewond. Onlangs werd bekend dat hij voor het eerst sinds het ongeluk buiten direct levensgevaar is.