Sony kondigt game-streaming dienst PlayStation Now aan

Gamebedrijf Sony heeft de nieuwe dienst PlayStation Now aangekondigd, waarmee spellen voor de PlayStation 3 en 4 direct via het internet gespeeld kunnen worden op de apparaten. Sony onthulde de dienst op gadgetbeurs CES.


Sony kondigt game-streaming dienst PlayStation Now aan


Met PlayStation Now kunnen gamers uit een online bibliotheek zowel oude als nieuwe games spelen, zonder deze eerst te installeren. De dienst werkt vermoedelijk samen met Gaikai, een cloudtechnologie die Sony opkocht in 2012. Spellen worden niet echt op het apparaat zelf gespeeld, maar gestreamd vanaf een server naar spelcomputers.

Vooralsnog werkt PlayStation Now met de spelcomputers van Sony, de PlayStation 3 en 4, maar in de toekomst wellicht ook op andere apparaten van het bedrijf, zoals tablets.4,2 miljoen PlayStation 4's

Naast de onthulling van PlayStation Now maakte Sony bekend dat de PlayStation 4 wereldwijd inmiddels 4,2 miljoen keer is verkocht. Het apparaat is sinds afgelopen november te koop in Europa en Amerika. Concurrent Microsoft heeft tot nu toe 3 miljoen Xbox One-spelcomputers verkocht, maar dit apparaat moet nog in een aantal Europese landen uitkomen, waaronder Nederland.

Vanaf deze maand wordt PlayStation Now uitgetest in Amerika. Het is nog niet bekend of de dienst ook naar Europa komt.