ZTE komt met modulaire telefoon van hout

Een opvallende nieuwe gadget vanaf de beursvloer van CES in Las Vegas: de Chinese fabrikant ZTE onthulde daar een modulaire telefoon, waarmee gebruikers zelf het werkgeheugen en de processor kunnen upgraden. De achterkant van de smartphone is van hout gemaakt.


ZTE komt met modulaire telefoon van hout


ZTE noemt het apparaat de ZTE Eco Mobius. Vooralsnog is de modulaire smartphone niet meer dan een concept, dat in diverse varianten uit moet komen. De grootte van het beeldscherm bepaalt dan de grootte van de behuizing, meldt Tencent Digi.

Vervangbare onderdelen

Gebruikers kunnen met de ‘blokkentelefoon’ bepaalde hardwareonderdelen zelf vervangen door middel van een railsysteem. Naast de processor, de grafische chip, het werkgeheugen en het interne opslaggeheugen, kunnen ook de accu en de camera van de smartphone vervangen worden.Ook de achterkant van de Eco Mobius is vervangbaar. ZTE is van plan verschillende achterkanten op de markt te brengen, gemaakt van plastic, metaal en hout. Het is nog niet zeker of het scherm ook vervangen kan worden. Ook is het nog niet bekend wanneer het toestel uit moet komen.

Phonebloks

De modulaire telefoon is sinds het afgelopen jaar ontzettend populair, nadat een Nederlandse ontwerper met zijn concept Phonebloks naar buiten kwam. Telefoonfabrikant Motorola is inmiddels een samenwerking aangegaan met de Nederlander.