App Store boekt recordomzet van 700 miljoen euro in kerstmaand

Computergigant Apple heeft onthuld dat klanten het afgelopen jaar meer dan 10 miljard dollar (ruim 7,3 miljard euro) hebben uitgegeven in de App Store, waarvan maar liefst 700 miljoend in december.


App Store boekt recordomzet van 700 miljoen euro in kerstmaand


Klanten van de App Store hebben in de laatste maand van het jaar een kleine drie miljoen apps gedownload en daarmee gaat december de geschiedenis in als de meest succesvolle maand voor de App Store tot nu toe. Ontwikkelaars voor Apple hebben inmiddels ruim 11 miljard euro verdiend via de App Store, laat Apple weten in een persbericht.

‘Subliem aanbod’

"We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Zij hebben er immers voor gezorgd dat 2013 zo'n ongekend succes is geworden voor de App Store", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We hadden tijdens de feestdagen een werkelijk subliem aanbod apps in de App Store en we zijn benieuwd wat de ontwikkelaars ons in 2014 zullen voorschotelen."

Impuls door iOS 7

De introductie van iOS 7 droeg volgens Apple enorm bij aan de populariteit van veel applicaties. Ontwikkelaars hadden de mogelijkheid om nieuwe apps te maken die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de volledig nieuwe gebruikersinterface functies van iOS 7. Ontwikkelaars zoals Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest en American Airlines hebben een totaal nieuwe draai gegeven aan hun apps door de inhoud een nog prominentere plek te geven, maar er tegelijkertijd voor te zorgen dat alles nog efficiënter en sneller werkt.

Populairste apps

De grootste verrassingen van 2013 waren Heads Up! van Ellen DeGeneres, Moves van ProtoGeo, Afterlight van Simon Filip en Impossible Road van Kevin Ng. De populairste apps van het afgelopen jaar, waaronder Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp en Clumsy Ninja, waren veelal afkomstig van internationale ontwikkelaars.