Drie keer zoveel Whatsappjes tijdens jaarwisseling

Afgelopen oud en nieuw verstuurden gebruikers wereldwijd meer dan 54 miljard berichtjes via de universele berichten-app Whatsapp. Dit zijn er drie keer zoveel als vorig jaar, melden de makers van Whatsapp.


Drie keer zoveel Whatsappjes tijdens jaarwisseling


Volgens de berichtendienst zijn er op 31 december 2013 achttien miljard berichten verstuurd naar in totaal 36 miljard ontvangers. Dit is een verdriedubbeling ten opzichte van drie jaar geleden. Toen werden wereldwijd elf miljard berichten naar 7 miljard ontvangers verstuurd. In totaal komt dit neer om 18 miljard.

De grote hoeveelheid verstuurde Whatsappjes viel ook de Nederlandse mobiele providers op. Zij lieten op 1 januari van dit jaar al weten dat het dataverbruik tijdens de jaarwisseling een stuk hoger lag dan het jaar ervoor. Het aantal verstuurde sms’jes is ook verder gedaald.

Whatsapp communiceert niet hoeveel berichten er tijdens oud en nieuw in Nederland zijn verstuurd. Wereldwijd wordt de berichtendienst door ruim vierhonderd miljoen mensen gebruikt en op een gemiddelde dag versturen deze mensen rond de dertig miljard berichtjes.