Kickstarter-projecten haalden meer dan 350 miljoen euro op in 2013

In het afgelopen jaar wisten Kickstarter-projecten maar liefst 480 miljoen dollar op te halen, laat de online financieringsdienst weten in een persbericht. Dit is omgerekend meer dan 350 miljoen euro, wat neerkomt op bijna 100 duizend euro per dag.


Kickstarter-projecten haalden meer dan 350 miljoen euro op in 2013


In totaal waren er in 2013 drie miljoen mensen die een project op Kickstarter steunden. Deze ‘backers’ hebben geld toegezegd aan Kickstarters die ze de moeite waard vonden. Maar liefst 800 duizend mensen steunden meerdere projecten, maar dit bleek voor slechts 19.911 projecten genoeg om hun einddoel te halen. Meer dan 80 duizend mensen steunden in 2013 meer dan tien projecten op de site.

Wat Kickstarter niet precies uitlegt, is of er ook daadwerkelijk 480 miljoen dollar is uitgekeerd aan de projectteams. Backers krijgen hun geld namelijk teruggestort als een project zijn gestelde doel niet behaald. Onder de meest succesvolle Kickstarter-projecten noemt de website onder andere virtuele game-bril Oculus Rift, smartwatch Pebble, Android-spelcomputer Ouya en een mens-aangedreven helikopter. Deze projecten zagen dankzij Kickstarter het levenslicht.