De IsraŽlische oud-premier Ariel Sharon is nu echt overleden. Hij lag al vele jaren in een coma. Zijn overlijden beheerst het nieuws op nieuwszenders en vooral Jewish News 1 en iNews24.

De IsraŽlische oud-premier en voor velen ook oorlogsheld Ariel Sharon is op 85-jarige leeftijd overleden. Met name de Joods-IsraŽlische nieuwszenders iNews 24 en Jewish News 1 (te zien via internet en via satelliet) besteden er uitgebreid aandacht aan, maar ook andere zenders passen de programmering aan. Het was Sharon die ooit het hoofdkwartier van de Palestijnse wijlen president Yasser Arafat liet platgooien.

Sharon grandfather of IsraŽl
Sharon vocht in alle IsraŽlische oorlogen na de stichting van de Joodse staat in 1948. Hij stond bekend als een onbevreesd soldaat en een briljant strateeg. Sharon speelde als commandant een zeer belangrijke rol in de Zesdaagse Oorlog (1967) en de Jom Kippoeroorlog (1973). Als militair en politicus was hij zowel gevierd als controversieel. Sharon was premier van 2001 tot 2006. Velen hebben gemengde gevoelens na zijn dood omdat ze hem ook voor oorlogsmisdaden verantwoordelijk houden. Volgens sommigen zal het overlijden van Sharon een nieuw tijdperk met ingrijpende gebeurtenissen inluiden. Actueel staan de verhoudingen tussen Nederland en IsraŽl ook onder druk vanwege diverse boycots door Nederlandse bedrijven.