Netflix heeft de komst van een nieuw seizoen de komische dramaserie Lilyhammer aangekondigd. Deze Netflix original serie is in Nederland alleen via de Amerikaanse online videodienst te bekijken.
De nieuwe afleveringen van het derde seizoen van de tv-serie Lilyhammer komen in de loop van 2014 beschikbaar. De eerste twee seizoenen zijn nu al via Netflix te bekijken. De hoofdrol in de serie wordt door Steven van Zandt – onder meer van The Sopranos en E Street Band bekend – gespeeld. Lilyhammer volgt ex-gangster Frank Tagliano terwijl hij wordt opgenomen in het Amerikaanse getuigenbeschermingsprogramma. Hij moet de harde straten van New York verruilen voor de ijzige fjorden van Noorwegen en een nieuw leven opbouwen tussen de inwoners van Lillehammer. Onder de schuilnaam Johnny Henriksen heeft hij een succesvolle nachtclub heeft opgebouwd. Zijn voormalige maffiapartners komen hier achter.

Samenwerking met NRK

Lilyhammer is ontwikkeld door Rubicon TV AS De serie wordt geproduceerd door Rubicon TV AS. Netflix is co-producent voor NRK/Netflix in samenwerking met Red Arrow International. "We zijn er trots op dat het derde seizoen van Lilyhammer te zien zal zijn," vertelt Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. "Lilyhammer is een serie die Netflix-leden wereldwijd hebben ontdekt en waarnaar ze graag kijken. Met het derde seizoen zal het aantal fans alleen maar toenemen."