Results 1 to 10 of 10

Thread: Проблем с router TP-Link 740 n

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Проблем с router TP-Link 740 n

    Здравейте, имам проблем с 1 рутер тплинк 740N ver 4.24.
    Проблема е следния: рутера беше с оригиналния софт когато го пуснах нямаше нищо вклю4ено по лан портовете ,но въпреки това светеше ланпорт 2 все едно има нещо вклю4ено в него , успявах да влезна в уеб интерфеиса му , но след 20-30 сек рутера забиваше,при едно от влизанията ми в уеб опитах да го флашна с опенврт -Успях сега е с опен врт ,но отново без да има вклю4ено нещо по лан портовете си свети лан порт 2 и рутера си забива след 20-30 сек. през феилсаив моде влизам в него и тогава не забива рутера .
    Въпроса ми е има ли как през феилсавмоде да забраня ланпорт 2 , защото мисля 4е той някъде окъсява по платката и прави проблем с целия рутер.
    Благодаря.

    П.П. Не видях никъде теми за такива проблеми за това пускам темата тук.
    Ако Модератора сметне 4е не е за тук да я премести за което се извинявам.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: ПРОБЛЕМ С РУТЕР ТП-ЛИНК 740 n

    Прав си тук не е като в Бг путю да се пише за печки, въглища, перални и климатици, но пък рутера е нужен консуматив вече и за сателитната техника, а има и подобни теми за рутери от преди. Така че раздела е правилен, единствено главните букви в заглавието не са много удачни, тях ще ги редактирам.

    Рутера е преживял токов удар. Единственният начин е да прекъснеш пистите (входовете/изходите) които отиват процесора му към трансформатора за лан изхода. Най-вероянто забива, защото му прегрява процесора поради натоварване на изхода.

    Ако не си добър с електрониката, го бракувай, проблема е хардуерен според мен.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: ПРОБЛЕМ С РУТЕР ТП-ЛИНК 740 n

    Боби , здравей нямам схема на този рутер и никаде не мозах да намеря такава, инак и аз се сетих за този вариянт.
    Но... за това питам през фаел сеив моде дали не може да се забрани този лан 2 защото през веб на опенврт може ,но нямам достатъ4но време преди да забие рутера а и ве4е по4ти немога да влиаза там.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Според мен няма да стане, ще си изгубиш времето, трябва да премахнеш това което и след това да забраниш порта. Нищо чудно да е дала накъсо намотка на трафа и да прехвърля напрежение така че и софтуерна забрана да не помогне.

    Рутери от този тип са консуматив, не си заслужава изгубеното време спрямо цената.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    да така е ,ама не ми дава мира кат го гледам 4е свети пък не ба4ка.
    Не разбрах кое да премахна, пишеш "трябва да премахнеш това което и след това да забраниш порта."

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Колега незнам как е реализирано на твоят рутер, но има входящ и изходящ трансформатор към всеки порт, трябва да прекъснеш изводите/пистите на процесора които отиват към намотките. За мен това е лесно защото съм завършил и работил електроника, но не те знам ти дали ще се справиш.

    Ще ти кажа как аз бих подходил към ремонта, пък ти си реши дали ще се справиш.
    Намираш принципната схема на процесора и установяваш кои изводи са този порт. Aко монтажа е smd ще е лесно с помощта на лупа, но ако е bga не мисля че ще се справиш лесно, защото изводите са отдолу.

    Другият вариант е да намериш електрическата схема на трансформатора и да установиш кои да изводите отговарящи за порта. След това отстраняваш връзката между процесора и въпросните изводи, често има резистори за пренапрежение и няма нужда да се режат писти.

    Ако не разбираш от електроника или нямаш свободно време за четене, най-добре отиди до някой телевизионен сервиз те биха ти помогнали.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Благодаря Боби - Рутера отиде в БОКЛУКА

  8. #8
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Недей така човек ,трафа се намира зад портовете 1234 на рутера и на него пише uth20c01 И са два на брой .като зад 1и2 е единия, 3и4 другия ,достатъчно е да изсмучеш калая и извадиш трафа ,но няма да работят два порта.

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Недей така човек ,трафа се намира зад портовете 1234 на рутера и на него uth20c01 И са два на брой .като зад 1и2 е единия, 3и4 другия ,достатъчно е да изсмучеш калая и извадиш трафа ,но няма да работят два порта.
    Старото си е старо (пиша го с уважение) :) От моите теории и сложни методи, крайният резултат се постига лесно точно както е написал Геро.
    Гого най-добре се разбери с Геро и ако е свободен ще ти го оправи за кратко време.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    14-11-2006
    Posts
    309
    Uploads
    1

    Re: Проблем с router TP-Link 740 n

    Пи4ове замина в боклука и без това не беше мои 4овека го е взел от бит пазар за 2 лева така 4е ,
    го натроших на пар4ета та да не се поиви пак там и някой друг да изгори .
    Ядосах се , 4е нестава през конзолата , пробвах махнах 1 по 1 портовете през телнет с командата
    vi /etc/config/network последно беше така и нямаше разлика
    root@(none):/# cat /etc/config/network
    /etc/config/network
    config interface 'loopback'
    option ifname 'lo'
    option proto 'static'
    option ipaddr '127.0.0.1'
    option netmask '255.0.0.0'
    config interface 'lan'
    option ifname 'eth0'
    option type 'bridge'
    option proto 'static'
    option ipaddr '192.168.1.1'
    option netmask '255.255.255.0'
    config interface 'wan'
    option ifname 'eth1'
    option proto 'dhcp'
    config switch
    option name 'eth0'
    option reset '1'
    option enable_vlan '1'
    config switch_vlan
    option device 'eth0'
    option vlan '1'
    option ports '0 4'
    root@(none):/#
    Така 4е ве4е е свършена работа.

Similar Threads

  1. Проблем със: Cas 3 interface
    By gergi67 in forum Програматори
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2013, 20:52:00
  2. Помощ умрял инетбокс 300(дм500с)
    By gogotogo in forum Линукс базирани
    Replies: 7
    Last Post: 18-02-2013, 20:00:10
  3. Проблем dm500s с epg
    By dstb in forum Линукс базирани
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2012, 20:38:28
  4. Проблем с vdr-sc
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 21-04-2012, 10:43:57
  5. Question Проблем с Mgcamd 1.38
    By Geryl in forum Mgcamd
    Replies: 6
    Last Post: 30-01-2012, 15:12:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •