De RTL 4-talkshow RTL Late Night komt op vrijdag 17 januari eenmalig live vanuit het Rotterdamse Ahoy waar op dat moment het muziekfestival Vrienden van Amstel plaatsvindt.
De tijdelijke verhuizing was noodzakelijk omdat de zaal het American Hotel in Amsterdam – waar RTL Late Night vanuit wordt uitgezonden – op deze dag al verhuurd was. Het oorspronkelijke plan van RTL 4 was op RTL Late Night pas na de Olympische Winterspelen terug te laten keren. Door het grote succes van het tv-programma werd dit twee maanden vervroegd. Dat zorgt er ook voor dat tijdens de Olympische Spelen in Sotsji RTL Late Night niet door Humberto Tan maar door Peter van der Vorst gepresenteerd wordt. Tan heeft namelijk tijdens de Olympische Spelen verplichtingen in het Holland Heineken Huis.

Optredens en interviews

Het tijdelijk onderkomen dat RTL Late Night in het Ahoy heeft gevonden, zorgt voor dat het programma geheel in het teken van het muziekfestival Vrienden van Amstel staat. Interviews met onder meer Guus Meeuwis, Miss Montreal en Xander de Buisonjé worden afgewisseld met een aantal grote muzikale verrassingen. RTL Late Night is om 22.30 uur op RTL 4 te bekijken.