Het Belgische kabelbedrijf Telenet bestudeert of het in de toekomst een rol kan spelen bij de Vlaamse SBS-zenders Vier en Vijf. Dat meldt de Belgische krant De Tijd op basis van meerdere bronnen.
Het productiebedrijf De Vijver Media speelt een belangrijke rol bij een constructie waarbij Telenet indirect een belang in de Vlaamse SBS-zenders krijgt. De Belgische activiteiten van SBS zijn ondergebracht in De Vijver Media. Het Finse Sanoma heeft 33,3 procent van de aandelen van De Vijver Media in bezit. Het bedrijf heeft echter aangegeven dat men deze activiteiten niet meer als kerntaak in BelgiŽ ziet. Hierdoor staat het aandeel van Sanoma in de etalage.

RTL en Telenet

De geruchtenstroom van mogelijk geÔnteresseerde kopers van het belang van Sanoma in De Vijver Media is groot. Zo lijkt de Luxemburgse RTL Group een serieuze kandidaat-koper te zijn. Nu komt daar ook Telenet bij. Wanneer Telenet daadwerkelijk in De Vijver Media stapt, heeft dit aanzienlijke gevolgen voor het Belgische medialandschap omdat Telenet Ė dat in het Amerikaanse Liberty Global een meerderheidsaandeelhouder heeft Ė De Vijver Media meer financiŽle daadkracht kan geven. Zowel De Vijver Media als Telenet willen het verhaal van De Tijd bevestigen noch ontkennen.