Kleine tablets doen het goed in Nederland

Tablets met een scherm dat kleiner is dan 8 inch zijn ontzettend populair in Nederland. Inmiddels is een derde van alle verkochte tablets tussen de 7 en de 7,9 inch, meldt marktkenner GfK.


Kleine tablets doen het goed in Nederland


Dit was in 2012 nog anders: toen had slechts twaalf procent van de tablets een scherm kleiner dan 8 inch. In januari tot en met november van het vorige jaar was dat 33 procent. Kleine tablets zijn het populairst, samen met tablets met een scherm van 10 inch of groter. GfK heeft nog geen gegevens over de afgelopen kerstmaand.

Vorig jaar groeide de totale tabletmarkt met 37,7 procent, wat veel minder is dan de 161,7 procent uit 2012. Vooral de laatste maanden van 2013 nam de verkoop van tablets flink af in Nederland.

Smartphone steeds groter

Waar onze tabletschermen niet klein genoeg kunnen zijn, geven Nederlanders juist de voorkeur aan een zo groot mogelijk scherm als het op de aanschaf van hun smartphone aankomt. Phablets met een scherm van 5 inch of groter winnen in populariteit, merkt GfK. In 2013 viel twaalf procent van alle verkochte smartphones namelijk in deze categorie.