Muziekdienst Baboom van MegaUpload-maker Kim Dotcom komt eind dit jaar

Naast Spotify en Google Play Music komt er eind dit jaar een nieuwe online dienst voor het streamen van muziek bij. De controversiŽle ondernemer Kim Dotcom brengt dan namelijk zijn eigen muziekdienst Baboom uit. Een voorproefje verschijnt later vandaag.


Muziekdienst Baboom van MegaUpload-maker Kim Dotcom komt eind dit jaar


Dotcomís Baboom zal een gratis dienst worden, waarbij advertenties worden weergegeven. Gebruikers kunnen ook een abonnement nemen op Baboom. Deze zal geen advertenties weergeven voor een nog onbekende prijs.

Good Times

Vandaag, maandag 20 januari 2014, lanceert de eerste artiestenpagina van Baboom, namelijk die van oprichter Kim Dotcom zelf. De bedenker van onder meer MegaUpload en opvolger Mega stort zich namelijk ook op de muziekindustrie: zijn album Good Times zal onder meer via Baboom te beluisteren zijn.

Opmerkelijke entrepreneur

Dotcom is een controversieel figuur in de wereld van internetdiensten. Zijn grote doorbraak, online deeldienst MegaUpload, werd door de Amerikaanse autoriteiten offline gehaald, omdat hij massaal gebruikt zou worden voor het verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals films en muziek. Dit is strafbaar in de VS en het plan was om de Duits-Finse internetentrepreneur uit te leveren aan de Verenigde Staten. De rechter in Dotcomís thuisland Nieuw-Zeeland stak daar echter een stukje voor. De zaak tegen de ondernemer loopt nog steeds, maar Dotcom trekt zich er weinig van aan: kort geleden lanceerde hij nog een nieuwe online opslagdienst, genaamd Mega.