Paul de Leeuw gaat voor RTL 4 de nieuwe spelshow Roodkapje presenteren. Tot voor kort werkte De Leeuw als presentator nog exclusief voor publieke omroep VARA maar daar is sinds het nieuwe tv-seizoen verandering in gekomen.
De pilot van Roodkapje is enkele maanden geleden in Amsterdam opgenomen. Dat vertelde Paul de Leeuw in het RTL 4-programma Life4You meldt Broadcast Magazine. De eerste aflevering van de nieuwe spelshow is later dit jaar op familiezender RTL 4 te zien. Roodkapje is gebaseerd op een oud familiespel dat Paul de Leeuw volgens eigen zeggen elke zomer met de kinderen speelt. Afgelopen zomer kwam het idee naar boven om er een tv-programma van te maken.

De Leeuw ook bij VARA

Paul de Leeuw heeft geen exclusiviteitscontract meer bij publieke omroep VARA en kan hierdoor ook tv-programma’s voor andere omroepen maken. De afgelopen maanden was De Leeuw bij RTL 4 dan ook als vast panellid in Wie ben ik? te zien. Dit wil overigens niet zeggen dat hij geen programma’s voor de VARA meer maakt. Zo is De Leeuw op dit moment bezig met het maken van een nieuwe comedyserie voor de VARA.