Ruim miljoen Nederlanders op dating-app Tinder

De populaire dating-applicatie Tinder wordt in Nederland door meer dan 1,18 miljoen mensen gebruikt, meldt het bedrijf aan iPhoned. Het gebruik van de knap-of-niet-app is de afgelopen maanden geëxplodeerd.


Ruim miljoen Nederlanders op dating-app Tinder


In oktober van 2013 stond de gebruikersteller van Tinder nog op 330 duizend mensen, maar dit zijn er inmiddels al meer dan 1,18 miljoen, aldus de datingdienst. Zeven procent van alle Nederlanders maakt gebruik van de applicatie, waarmee foto’s van andere gebruikers gewaardeerd kunnen worden.

In de eerste maanden na de lancering van Tinder groeide het aantal gebruikers elke dag met ongeveer tien procent. Het is niet bekend hoe vaak iemand gebruik moet maken van de app voordat hij gezien wordt als een actieve gebruiker, of dat Tinder alleen de mensen met een Tinder-profiel meerekent in zijn resultaten.

Hartje

Wie Tinder opstart, krijgt foto’s van willekeurige andere gebruikers te zien en moet aangeven of hij de personen op de foto’s leuk vindt of niet. Als twee gebruikers elkaars foto’s voorzien hebben van een hartje – de Tinder-variant van ‘vind ik leuk’ – kunnen de twee met elkaar chatten.

Elke dag worden er ruim 500 miljoen profielen in de applicatie bekeken. De zoekterm ‘hoe werkt tinder?’ was daarnaast één van de populairste op Google in het vorige jaar.