Na Lindy is Harold de tweede deelnemer aan Utopia die vrijwillig het tv-programma heeft verlaten. Hij maakte zijn besluit in het dagelijkse groepsgesprek aan zijn medebewoners bekend.
Harold heeft inmiddels het terrein van Utopia verlaten. Hij twijfelde al langere tijd over een verder verblijf in het tv-programma. Uiteindelijk besloot Harold toch de beslissing te nemen om te vertrekken. Het gemis van zijn vrouw en twee kinderen was één van de redenen. Daarnaast speelde zijn suikerziekte een rol en voelde hij zich overbodig in de groep. Harold is zijn betaalde borgsom om aan Utopia mee mogen te doen kwijt. Deze wordt – net als Lindy – overgemaakt aan stichting Heppie.

Beelden pas later op SBS6

De beelden van het vetrekt van Harold zijn pas over enkele dagen op SBS6 te zien. Dit komt omdat het tv-programma in verband met productionele redenen enkele dagen op de livestream achterloopt. In de dagelijkse afleveringen van Utopia op SBS6 neemt Lindy pas in de komende dagen afscheid van het tv-programma. Utopia is elke werkdag om 19.30 uur op SBS6 te bekijken.