AVRO en Q-Music voeren op woensdag 22 januari strijd tegen kanker. In samenwerking met KWF Kankerbestrijding wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen.

.

De AVRO zendt op Nederland 1 om 21.30 uur voor de vierde keer het tv-programma Sta op tegen kanker uit. Dit tv-programma is gebaseerd op het Amerikaanse programma Stand Up To Cancer dat jaarlijks op de landelijke tv-netwerken ABC, CBS en NBC wordt uitgezonden. De presentatie is ook dit jaar in handen van Frits Sissing en Kim Lian van der Meij. Van der Meij is inmiddels niet meer in dienst van de AVRO maar mag van haar nieuwe werkgever SBS 6 toch het programma presenteren.

Bekende en onbekende Nederlanders

Bekende en onbekende Nederlanders verlenen hun medewerking aan het tv-programma. Dit doen ze door een persoonlijk verhaal over de ziekte kanker met de kijkers te delen. Dit jaar staan de bekende Nederlanders Liesbeth List, Joke Bruijs, Isa Hoes, Nicolette Kluijver, Danil Boissevain, Derek de Lint, Klaas van der Eerden, Harm Edens, Elle van Rijn, Eddy Zoy en Veldhuis & Kemper op tegen kanker. Het tv-programma op Nederland 1 is de afsluiting van een landelijke actiedag van KWF Kankerbestrijding waarbij via verschillende acties in Nederland op zoveel mogelijk steun voor de strijd tegen kanker aan Nederlanders wordt gevraagd.

Jeroen van Inkel op Q-Music

Op de radio besteedt Q-Music dj Jeroen van Inkel aandacht aan de strijd tegen kanker. In een acht uur durend radioprogramma die Van Inkel volledig staande presenteert probeert Q-Music zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding in te zamelen. Jeroen van Inkel ontvangt in het speciale radioprogramma bekende Nederlanders in de radiostudio. De actie van Q-Music is een vervolg op de spontane actie die Van Inkel vorig jaar op de radiozender begon. Nadat bekend werd dat er collectebussen van KWF Kankerbestrijding met een inhoud van meer dan 60.000 euro waren gestolen, begon Van Inkel spontaan een actie om luisteraars geld te laten doneren om het verlies van het collectegeld te compenseren. In samenspraak met Q-Music besloot de dj net zolang zijn programma te blijven uitzenden tot het volledige bedrag dat gestolen werd weer via donaties was binnengehaald. Q-Music is in Nederland analoog en digitaal in de ether te ontvangen. Ook is de radiozender bij alle tv-aanbieders in het zenderaanbod beschikbaar.