PostNL gaat voortaan ook in de avond pakketten bezorgen, voorlopig alleen op dinsdag- en donderdagavond. Dat vertelde manager e-business Jeroen Hellemans op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht. De avondlevering kost 2 euro extra.

Het gaat om het tijdvak van 18.00 uur en 21.30 uur. De dinsdag en donderdag zijn niet toevallig gekozen. Dat zijn de dagen dat PostNL overdag nogal eens voor een dichte deur komt te staan. Er zijn wel plannen om ook op andere dagen te bezorgen. De avondbezorging begint in mei.

PostNL is enkele maanden terug al begonnen met bezorging op maandag, onder meer voor Coolblue en Bol.com. Bij meer dan 400 van de ruim 2.000 afhaalpunten kunnen klanten straks ook al vanaf 8.30 uur ís ochtends terecht om een pakket op te halen.

PostNL lanceerde vandaag in Utrecht ook een nieuwe plugin voor webwinkels die gemaakt zijn met Magento en SEOshop. Met de nieuwe plugin kan de webwinkelier zijn klanten laten profiteren van de nieuwe bezorgopties van PostNL. De plugin is beschikbaar als download op de PostNL website.