Mobiele technologie inspireert

Met de nieuwste generatie mobiele apparaten en slimme apps krijgt iedereen de beschikking over de juiste middelen om zélf te creëren.


Mobiele technologie inspireert


De verdere ontwikkeling van mobiele apparaten gaat maar door. Technologie, creativiteit en innovatie gaan daarbij hand in hand en zorgen voor enorme veranderingen. Dankzij mobiele technologie kijken we nu op een andere manier naar zaken als kunst, film, geschiedenis, mode en media. Hierdoor worden we geïnspireerd om direct zelf nieuwe dingen te bedenken - zoals bijvoorbeeld interactieve video of panorama’s - en deze te delen met anders. Discovery Channel werkte samen met Vodafone aan ‘Firestarters – The Series’, een documentaireserie waarin te zien is hoe de mobiele revolutie creatieve industrieën verandert. De eerste drie zijn inmiddels uitgezonden en ook het vierde deel dat niet nog niet is uitgebracht kan inmiddels op het YouTube kanaal van Discovery worden bekeken.

Creatiever

Een mooi voorbeeld van tot welke creatieve hoogtepunten mobiele technologie kan leiden, is het werk van Eelco Roos. Toen hij een aantal jaren geleden begonnen met het fotograferen met zijn iPhone werd mobiele fotografie nog niet erg serieus genomen. Zijn werk dat hij onder de naam Croyable op Instagram publiceert is echter van een dermate hoge kwaliteit dat hij inmiddels wereldberoemd is en meer dan 330.000 volgers heeft. Eelco’s Instagram-account is daarmee de populairste van Nederland.

Meer met 64-bit

De nieuwste generatie iPhone biedt nog meer mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar de grens van het mogelijke of voor wie de allerhoogste eisen stelt. Zo beschikt de nieuwe iPhone 5s over de nieuw A7 chip. Het is daarmee op de moment het enige mobiele device dat beschikt over een 64-bit cpu. Hiermee is het toestel klaar voor de toekomst en geschikt voor de nieuwste generatie applicaties die voorheen alleen op desktops konden worden gebruikt. En goed nieuws voor Eelco en andere mobiele fotografen want de verbeterde camera van dit nieuwe toestel kreeg van het toonaangevende dpreview.com een 8,1. In combinatie met de nieuwste apps betekent dat het nog eenvoudiger wordt om met de nieuwe iPhone 5s indrukwekkende content te creëren, te bewerken en te delen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met iphonenieuwsblog.