Netflix biedt sinds september zijn videodienst in Nederland aan. Voor negen euro per maand mogen leden onbeperkt films en televisieseries kijken via een app op de telefoon, tablet, spelcomputer of smart-tv.
Netflix groeit naar 44 miljoen leden
Volgens Nu.nl heeft Netflix in Nederland al bijna 1 miljoen leden. Netflix sloot 2013 af met ruim 44 miljoen leden, vier miljoen meer dan een kwartaal eerder en elf miljoen meer dan een jaar eerder. De online videodienst behaalde in het vierde kwartaal 24 procent meer omzet en zag de winst verzesvoudigen.

In Nederland maakt het bedrijf nog geen winst, omdat het zich hier nog maar kort geleden vestigde.

Het Californische bedrijf behaalde in laatste kwartaal van het jaar een winst van 48 miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro). Een jaar eerder was dat acht miljoen dollar. De omzet kwam uit op 1,2 miljard dollar.

De financiŽle resultaten die woensdag werden gepresenteerd waren beter dan analisten hadden verwacht. Investeerders zijn echter vooral geÔnteresseerd in de toevoeging van gebruikers, omdat Netflix daarmee meer financiŽle armslag krijgt om interessante series en films te kopen.

Netflix stelde de investeerders niet teleur. Op de Amerikaanse thuismarkt groeide het aantal gebruikers met 2,33 tot 33,4 miljoen. De groei was daarmee veertien procent hoger dan een jaar eerder. Internationaal kwamen er 1,74 miljoen afnemers bij. Aan het eind van het vierde kwartaal verwacht de dienst ruim 48 miljoen leden te hebben. [Novum/Radio.NL]