Het volgende grote evenement na de Olympische Spelen is het WK in BraziliŽ. De NOS is erbij, maar ditmaal wel zonder de dagelijkse live talkshow. Reden is het grote tijdverschil met Nederland.


Tijdens het WK voetbal in BraziliŽ zendt de NOS niet de gebruikelijke dagelijkse talkshow Studio Sportzomer uit, waarbij presentator Jack van Gelder live vanaf locatie met gasten terugblikt op de voorbije speeldag. Aanleiding is het tijdsverschil met het Zuid-Amerikaanse land. Het is daarmee voor het eerst sinds 2004 dat de omroep geen Studio Sportzomer in zijn bekende vorm maakt tijdens een EK of WK voetbal. De NOS bekijkt nog wat er voor in de plaats kan komen.

ARD en ZDF uitgebreid met WK

De Duitse publieke omroepen bieden de kijker mogelijk een alternatief, want beide omroepen willen uitgebreid uitpakken met het WK-voetbal in BraziliŽ. ARD en ZDF hebben de rechten om Šlle wedstrijden live uit te zenden. Dit zal in ieder geval ook via de Astra-satelliet het geval zijn. Het valt echter niet uit te sluiten dat de signalen bij bepaalde aanbieders en zeker via de Eutelsat Hotbird satelliet tijdens voetbalwedstrijden toch op zwart gaan.