De publieke omroep heeft met Wie is de mol? een groter wordende kijkhit in handen. SBS6 en Talpa kunnen opgelucht ademhalen nu de kijkersdip van Utopia vooralsnog tijdelijk lijkt te zijn. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).




De fusieomroep AVRO-TROS bereikte op Nederland 1 met Wie is de Mol? ruim 2,4 miljoen kijkers. Dat was goed van een marktaandeel van 32,5 procent. Hiermee keert het aantal kijkers van dit tv-programma terug richting de eerste aflevering van dit seizoen. Nog nooit in de geschiedenis van Wie is de Mol? wist het programma zoveel kijkers aan zich te binden. Het tv-programma valt in positieve zin ook op door omdat in het goede en volwaardige HD-kwaliteit via Nederland 1 HD wordt uitgezonden.

Utopia weer boven miljoen kijkers

De opluchting bij SBS6 en producent Talpa moet groot zijn nu de kijkersdip van het prestigeproject Utopia vooralsnog van tijdelijke aard lijkt te zijn. De kijkcijfers kelderden in twee dagen tijd met meer dan 300.000 naar beneden. Woensdagavond zakte Utopia zelfs minder dan 800.000 kijkers zelfs ver onder grens van een miljoen kijkers. Donderdagavond keerde Utopia echter weer terug naar het gemiddelde aantal kijkers van bijna 1,2 miljoen per aflevering. Inmiddels heeft SBS6 aangekondigd de wensen van Utopia-kijkers te gaan inventariseren en aan de hand hiervan mogelijk wijzigingen bij het tv-programma door te voeren.