Nu Discovery Communications een meerderheidsaandeel in Eurosport heeft verworven, wil het de Europese sportzender actief meedoen om de strijd voor toekomstige voetbalrechten.
Daarbij richt het de pijlen als eerste op de uitzendrechten van de Engelse Premier League. Aan het einde van 2014 begint het biedingsproces voor de volgende uitzendrechtenperiode van drie jaar. Daarbij heeft het verkrijgen van de live uitzendrechten in het Verenigd Koninkrijk de hoogste prioriteit. Maar Eurosport kijkt daarnaast ook naar de uitzendrechten voor andere Europese landen, waaronder mogelijk Nederland. De alle uitzendrechten – zowel live, samenvatting, internet en mobiel – zijn de komende jaren in Nederland in bezit van FOX International Channels Benelux. Deze wedstrijden zijn via open net-zender FOX en betaalzender FOX Sports International te bekijken.

51 procent

Discovery Communications heeft sinds vorige week 51 procent van de aandelen Eurosport in handen. Het kocht aan jaar eerder dan was afgesproken 31 procent van de aandelen van de Franse commerciële zender TF1. Eerder nam Discovery Communications al een belang van 20 procent in de Europese sportzender en maakte bekend dat men op termijn Eurosport wilde overnemen. Liberty Media-topman John Malone is met 30 procent van de aandelen één van de grootste aandeelhouders van Discovery Communications. Onder Liberty Media valt ook het mediabedrijf Liberty Global dat in Nederland volledig eigenaar van kabelbedrijf UPC is. Verder bezit Liberty Global bijna 30 procent van de aandelen van het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo en wordt op dit moment over een overname van Ziggo onderhandeld.