Results 1 to 2 of 2

Thread: UPC en Ziggo samen als Ziggo verder

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post UPC en Ziggo samen als Ziggo verder

  Liberty Global heeft een akkoord bereikt over de overname van kabelbedrijf Ziggo. Liberty Global is eigenaar van UPC Nederland en bundelt beide activiteiten onder de merknaam Ziggo.
  Het Amerikaanse bedrijf betaalt tien miljard euro voor Ziggo. De overname moet nog wel door mededingingsautoriteit Autoriteit Consument & Markt (ACM) worden goedgekeurd. Ook de Europese mededingsautoriteit moet toestemming voor de overname verlenen. De verwachting is dat de ACM geen grote bezwaren tegen de overname heeft omdat UPC en Ziggo gescheiden verzorgingsgebieden hebben en er feitelijk geen wijziging in de concurrentiepositie met betrekking tot andere Nederlandse aanbieders komt. Ook de aandeelhouders van Ziggo moeten het overnamebod nog goedkeuren. Het management van Ziggo beveelt de aandeelhouders unaniem met het bod van Liberty Global in te stemmen.

  Landelijke kabelprovider

  Door de overname van Ziggo door Liberty Global komt er na het samengaan van UPC en Ziggo een landelijke kabelprovider die onder de naam Ziggo verder gaat. Beide bedrijven hebben gezamenlijk zeven miljoen kabelaansluitingen in Nederland en bereiken hiermee negentig procent van de Nederlandse huishoudens. De grote blinde vlek in het verzorgingsgebied van het nieuwe fusiebedrijf is Zeeland waar kabelbedrijf Delta Kabel actief is. De naam UPC verdwijnt in Nederland. Liberty Global heeft door de sterke merknaam in Nederland voor Ziggo gekozen voor de Nederlandse bedrijfsactiviteiten. De activiteiten worden ondergebracht in het huidige hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: UPC en Ziggo samen als Ziggo verder

  Moederbedrijf neemt kabelprovider Ziggo over

  Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van tv-, breedband- en kabelaanbieder UPC, heeft een akkoord gesloten over de overname van kabelprovider Ziggo. Als de overname wordt goedgekeurd krijgt Liberty Global negentig procent van Ziggo in handen en zal de naam UPC verdwijnen.


  Moederbedrijf neemt kabelprovider Ziggo over


  Maandagochtend bereikten de twee partijen een akkoord over de overname. Afgelopen vrijdag gaf Ziggo al aan dat er vooruitgang was in de overnamegesprekken met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Voor de overname van Ziggo betaalt Liberty Global ongeveer 10 miljard euro, een bedrag dat deels bestaat uit geld en deels uit aandelen.

  Als de overname definitief is, ontstaat er een zogenaamde ‘landelijke kabelprovider’, blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de twee bedrijven. Deze zal dan de naam Ziggo krijgen, bevestigt Ziggo Woordvoerder Gradus Vos. De naam UPC zal dus verdwijnen en de activiteiten van de nieuwe provider worden dan ondergebracht op het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht. Het is niet bekend of hierbij ook banen geschrapt zullen worden.

Similar Threads

 1. 3 servers whit ZIGGO 5555 FULL - looking for ZIGGO
  By partyserver in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 2
  Last Post: 01-03-2015, 06:01:22
 2. Ziggo breidt HD-aanbod verder uit
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 20-12-2013, 00:04:51
 3. Ziggo start muziekkanaal op netwerk Ziggo
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 09-05-2012, 11:55:15
 4. Ziggo en LG werken samen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-09-2011, 17:11:14
 5. UPC en Ziggo samen als mobiele operator
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 14-04-2010, 09:34:28

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •