Nederland verstookt ruim 42 terabyte per maand in de trein

Er wordt maandelijks ruim 40 duizend gigabyte aan data gebruikt op het gratis wifi-netwerk dat beschikbaar is in treinen van de Nederlandse Spoorwegen. Dit is een verdubbeling met vorig jaar.


Nederland verstookt ruim 42 terabyte per maand in de trein


NUtech laat weten dat er in november van het vorige jaar meer dan 43 duizend gigabyte (ruim 42 terabyte) werd verbruikt in Nederlandse treinen. We zijn onderweg dus een stuk meer gaan streamen, internetten, downloaden en surfen, aangezien in november van het vorige jaar nog geen 20 duizend gigabyte werd verbruikt.

De voornaamste reden voor de toegenomen hoeveelheid verbruikte data komt vooral door een toename in het aantal sessies op het wifi-netwerk van T-Mobile. Het gemiddelde aantal verbruikte MB’s per sessie schommelt rond de 11 MB en is hiermee vrij stabiel.

Het aantal sessies per maand is toegenomen met 85,4 procent naar ongeveer 3,3 miljoen per maand. Een gemiddelde internetsessie duurt 55 minuten, waaruit blijkt dat het gratis internet in de trein voornamelijk tijdens lange ritten wordt gebruikt. Het internet is sinds maart 2010 beschikbaar en blijft in ieder geval tot en met april van dit jaar gratis. Alle 365 intercity’s van de NS zijn voorzien van wifi, stoptreinen worden uitgesloten.