Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global moet een fikse boete betalen als mededingingsautoriteiten de overname van Ziggo blokkeren.
Kabelbedrijf Ziggo bedwong dit tijdens de overnamegesprekken die de afgelopen weken met Liberty Global gevoerd zijn. Liberty Global is bereid tien miljard euro voor Ziggo te betalen. Het management van Ziggo dit bod unaniem geaccepteerd en gaat het met een positieve aanbeveling aan de aandeelhouders voorstellen.

Tweehonderd miljoen euro boete

Niet alleen de Ziggo-aandeelhouders kunnen de overname tegenhouden. Ook mededingingsautoriteiten kunnen nog roet in het eten gooien. Liberty Global heeft er net als analisten vertrouwen in dat de mededingingsautoriteiten goedkeuring voor de overname verlenen. Het Amerikaanse bedrijf moet zelfs een boete van tweehonderd miljoen euro aan Ziggo betalen als de overname door mededingingsautoriteiten wordt tegengehouden. De verwachting is dat dit niet gebeurt omdat er feitelijk niets op de Nederlandse kabelmarkt na een samengaan van UPC en Ziggo gaat wijzigen. Beide kabelbedrijven hebben geen overlappende verzorgingsgebieden en er verandert hierdoor niets aan de concurrentiepositie op de Nederlandse tv-markt.