Het volledige Olympisch schaatstoernooi is HD-kwaliteit bij de NOS op Nederland 1 HD te bekijken. NOS-woordvoerster Anja van Ginhoven heeft dit aan Totaal TV bevestigd.

Al eerder werd bekend dat de NOS in opdracht van Olympic Broadcast Services (OBS) de beeldregistratie van alle schaatswedstrijden op de Olympische Spelen in het Russische Sotsji in beeld. De NOS deed dit ook tijdens de vorige Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver. Ondanks dat waren de Olympische schaatswedstrijden bij de NOS toen niet in volwaardige HD-kwaliteit te bekijken.

Nu wel HD-regieDe reden was dat de NOS de eigen beelden – van onder meer de huidige koning Willem-Alexander en zijn familie alsmede de door NOS ingehuurde deskundigen – tussen het internationale aanvoersignaal van OBS voegde. Omdat in de NOS niet over HD-camera’s en regiofaciliteiten beschikte kon men het schaatsen niet in HD-kwaliteit uitzenden. Bij de komende Olympische Spelen in Sotsji beschikt de NOS wel over HD-apparatuur. Van Ginhoven hierover: "We gaan all the way, met andere woorden alles wordt in volwaardige HD-kwaliteit uitgezonden. Dus ook het eigen NOS-signaal vanuit Rusland."