Het NOS Journaal wordt pas vanaf eind 2014 in HD-kwaliteit via de drie landelijke publieke tv-zenders uitgezonden. Dat heeft de NOS aan Totaal TV bevestigd.
Eerder maakte de NOS een tijdsplan bekend waarin het uitzenden van het NOS Journaal in HD-kwaliteit voor 2014 in de agenda stond. NOS-woordvoerster Sanne van den Aakster laat Totaal TV weten dat de eerste HD-uitzendingen van het NOS Journaal aan het einde van 2014 gepland zijn. Een meer exactere tijdsaanduiding kan de NOS op dit moment niet geven. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om het tonen van studiobeelden in HD-kwaliteit. Dit heeft vooral te maken met de levering van buitenlandse nieuwsbeelden die in de meeste gevallen in SD-kwaliteit plaatsvindt. De NOS heeft voor het Journaal al een nieuwe studio in gebruik genomen via voor HD-uitzendingen geschikt is. RTL 4 zendt het RTL Nieuws op dit moment al in HD-kwaliteit uit.

Eigen beelden in HD

Beelden die de NOS zelf in Nederland maakt, zijn in veel gevallen toekomstig wel in HD-kwaliteit beschikbaar. De NOS maakte vorig jaar bekend dat men alle eigen Satellite News Gathering (SNG) faciliteiten inclusief uplinkwagens naar volwaardige HD-kwaliteit aan het opwaarderen was. Deze operatie moet rond deze tijd voltooid zijn. De feeds zoals het aanvoersignaal van beelden vanaf locatie naar de studio genoemd wordt worden door de NOS de komende jaren via de Eutelsat 12 West A satelliet op 12 graden west uitgezonden. In de nieuwe meerjarige overeenkomst tussen NOS en Eutelsat is opgenomen dat ook feeds in volwaardige HD-kwaliteit via deze satelliet worden uitgezonden.