D66-raadslid Willem Bos is internethit

Het Zoetermeerse D66-raadslid Willem Bos is hard op weg om de nieuwste, grote internethit van 2014 te worden. De ‘betrokken’ politicus photoshopt zijn eigen foto te pas en te onpas in nieuwsfoto’s voor regionale kranten en dat valt na een tijdje natuurlijk op.


D66-raadslid Willem Bos is internethit


Het photoshoppen van foto’s met het hoofd van het D66-raadslid erin is op sociale media een hot item. Zo is er al een officiële Willem Bos is Overal Facebook-pagina en heeft de NOS Op 3 zelfs een heuse Willem Bos Generator in elkaar gezet, waarmee je de attente politicus op bijna elke website kunt laten verschijnen. Ook GeenStijl pakt flink uit met een reeks ‘fotosoeps’ van Willem Bos.

De gephotoshopte foto’s van de D66’er verschenen afgelopen zomer voor het eerst. Toen was Bos er bijvoorbeeld getuige van hoe een fietser werd aangereden. Hij schreef een stukje voor de Weekkrant waarbij hij vroeg op aandacht voor veiligheid van fietsers. Bij het artikel plaatste hij echter een foto van het ongeluk waarop hij zijn eigen hoofd plakte.

Later dook Bos op in een reeks foto’s van gekapte bomen, bij een winkelcentrum waarvan de gemeente de overkapping wil weghalen en bij een plek waar een zorgcentrum gebouwd moet worden. Het lijkt op deze manier net alsof de politicus overal persoonlijk bij is.