De Nederlandse uitgesteld kijken-diensten Uitzending Gemist van de publieke omroep en RTL XL van RTL Nederland komen ook op de Google HDMI-stick Chromecast beschikbaar.
Wanneer beide uitgesteld kijken-diensten via de Chromecast zijn te bekijken, hangt af van de beschikbaarheid van de Google HDMI-stick op de Europese en dus ook Nederlandse markt. Google Chromecast is op dit moment alleen in Amerika verkrijgbaar. In Nederland bieden enkele zaken Chromecast wel via parallelimport aan. De prijs is echter wel bijna twee keer zo duur als in Amerika. Daar kost de Chromecast 35 dollar terwijl in Nederland in veel gevallen meer dan vijftig euro voor de HDMI-stick wordt betaald.

NLziet op Chromecast

De komst van Uitzending Gemist naar Chromecast is door de NPO aan Android Planet bevestigd. Al iets langere tijd is bekend dat RTL Nederland Chromecast voor haar uitgesteld kijken-dienst RTL XL omarmt. Of de nieuwe gezamenlijke uitgesteld kijken-dienst NLziet van de NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting op de Chromecast beschikbaar komt, is nog niet bekend. Via de Google Chromecast kan men videostreams van tablets en smartphones naar televisietoestellen streamen.

Netflix

Daarnaast kan men ook de all you can watch-dienst Netflix direct via de Google Chromecast in de beste beeldkwaliteit bekijken. Dat kan met de Android HDMI-sticks die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn niet. Deze HDMI-sticks gebruiken de Android-app voor tablets die films en series afkomstig van Netflix in een mindere geschikt voor beeldschermen tot 10 inch bandbreedte streamen. Dit levert een veel mindere kijkervaring op. Netflix geeft hierdoor ook geen goedkeuring aan fabrikanten van deze Android HDMI-sticks om de naam Netflix voor promotionele doeleinden te gebruiken.