De commerciŽle tak van de BBC introduceert drie nieuwe televisiekanalen. BBC Earth, BBC First en BBC Brit. De zenders opereren internationaal, maar voorlalsnog zeker niet in Nederland.

BBC Earth is ook hier al bekend onder dat label vanwege de natuurdocumentaires op dvd en zal nu als programmablok bij BBC America worden geÔntroduceerd. Het is nog onduidelijk of BBC Entertainment, in Nederland en BelgiŽ op de kabel te zien, ook een speciaal blok krijgt. De nieuwe kanalen worden geŽxploiteerd door de commerciŽle tak BBC Worldwide, waaronder ook de hier bekende zenders BBC World News en BBC Entertainment vallen.


Al veel BBC-zenders beschikbaar

BBC First is ook een nieuwe zender die later dit jaar in AustraliŽ drama en Britse fictie-producties gaat uitzenden. BBC Brit wordt het mannenkanaal van BBC Worldwide met programma's als Top Gear. Op dit moment worden in veel Europese landen de zenders BBC Knowledge, BBC World News, BBC Entertainment en CBeebies verspreid. Voor de Nederlandse en Belgische markt zijn voorlopig geen veranderingen te verwachten. Het aanbod van BBC One (HD), BBC Two (HD), BBC Three, CBBC, Cbeebies, BBC Four, BBC World News en BBC Entertainment blijft voor zover bekend hetzelfde via de kabel, glasvezel en adsl-netwerken.