Er wordt over nagedacht over het stoppen met het aanbieden van livestreams van het SBS6-realityprogramma Utopia via internet. Dat heeft bedenker John de Mol op Radio 2 gezegd.
De uitzendingen van Utopia op tv lopen twee dagen achter op de livestreams. Producent Talpa en tv-zender SBS6 hebben de vertraging onlangs van vijf tot twee dagen teruggedraaid. Sneller beelden op tv tonen kan niet omdat uit urenlange beeldregistratie van meer dan honderd camera’s de juiste beelden bij de verhaallijn in het tv-programma gekozen moeten worden. Daarna moet de montage plaatsvinden.

Sociale media onderschat

John de Mol erkent op Radio 2 dat hij het effect van de sociale media Twitter en Facebook heeft onderschat. "We konden de impact daarvan niet voorspellen, ook omdat het programma beter scoort dan we ooit durfden te dromen. Daardoor is de nieuwswaarde rond alles wat in het programma gebeurt veel hoger dan gedacht.” Een besluit over wat er moet gebeuren met de livestreams is echter nog niet genomen. "te volgen. Dat maakt de actualiteit van het tv-programma 'minder sterk'. John de Mol: 'We hebben nog geen besluit genomen, maar we worstelen een beetje met de vraag: wat doen we met die livestreams? Moeten die niet teruggedraaid worden of misschien wel dichtgedraaid worden?”, aldus De Mol.