KPN heeft een zenderwijziging binnen het zenderpakket van Interactieve TV moeten doorvoeren. Fashion TV is uit het zenderaanbod verdwenen.

De plek van het modekanaal wordt door Fashion One een soortgelijk modekanaal ingenomen. Voor sommige KPN-klanten kwam de zenderwijziging onverwacht omdat de tv-aanbieder hier vooraf geen melding van gemaakt had. KPN-klanten melden op internet dat de KPN-klantenservice van KPN heeft verkondigd dat Fashion TV net uitzenden gestopt is. Fashion One is overigens voor satellietkijkers ongecodeerd via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost en de Hotbird-satelliet op 13 graden oost te ontvangen. Het Franse modekanaal Fashion TV is overigens niet gestopt met uitzenden. Het blijft onder meer bij UPC beschikbaar. UPC geeft het kanaal in HD-kwaliteit door. Ook blijft Fashion TV ongecodeerd via de satelliet - in zowel SD- als HD-kwaliteit - te bekijken.

Frequentiewijziging Hotbird-satelliet

Dat KPN op dit moment Fashion One doorgeeft, kan het gevolg zijn van een frequentiewijziging die op 1 februari op de Hotbird-satelliet heeft plaatsgevonden. Daarbij is Fashion One op het uitzendslot van Fashion TV te zien, die op haar beurt op deze aatelliet naar een andere transponeer is verhuisd. Fashion TV is nu ongecodeerd in SD- en HD-kwaliteit via de uitzendfrequentie 10.852 GHZ H - 29900 - 2/3 te ontvangen.

Update 01-02-2014 23.30 uur: Verdere uitleg en nieuwe uitzendfrequentie Fashion TV op Hotbird-satelliet aan het artikel toegevoegd.