Bezitters van een Ultra HD-televisie kunnen vanaf 14 februari het nieuwe en tweede seizoen van de Amerikaanse serie House of Cards via de online videodienst Netflix bekijken.
House of Cards is een serie die in opdracht van Netflix is gemaakt en kan hierdoor alleen via de all you can watch-videodienst bekeken worden. Naast 4K Ultra HD is de tv-serie ook in HD-kwaliteit via Netflix beschikbaar. Op dit moment zijn er in Nederland nog maar enkele duizenden Ultra HD-televisies verkocht. De verwachting is dat dit jaar mede door de forse prijsdaling van Ultra HD-televisies meer van Ultra HD-televisies worden verkocht. Elektronicafabrikanten grijpen echter de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 aan om met marketingcampagnes meer Ultra HD-televisies te verkopen.

Nederland snelst op Netflix

Netflix gaat House of Cards in Ultra HD met rond de 15 Mbps naar de huiskamers van klanten streamen. Met de nieuwste compressietechnieken verwacht Netflix hiermee een goed Ultra HD-beeld te kunnen aanbieden. Om naar House of Cards in Ultra HD te kunnen kijken is aan te raden dit met breedbandinternet via kabel of glasvezel te doen. Uit de laatste metingen van Netflix blijkt dat Nederlandse klanten films en series met de hoogste gemiddelde bandbreedte en dus het beste beeldkwaliteit van alle landen waarin Netflix actief is bekijken.

Alle afleveringen gelijktijdig

Netflix stelt op 14 februari alle dertien afleveringen van het tweede seizoen van House of Cards gelijktijdig via haar videodienst beschikbaar. De kijker kan dus meerdere afleveringen of zelfs de hele serie achterelkaar bekijken. Bingewatching zoals deze manier van tv-kijken heet wordt in Nederland steeds populairder. House of Cards is de Amerikaanse remake van een Britse serie uit 1990 en wordt speciaal voor Netflix geproduceerd.